Reakt Live – Exklusiva livesändningar och videoproduktioner

TESTA LIVESTREAM

Inför den kommande konserten är det tryggt att veta att allt fungerar som det ska. Starta streamen nedan och testa att det fungerar som det ska hos dig, om du har problem kan du alltid mail till [email protected] så hjälper vi dig. Streamen är i princip identisk med det vi sänder LIve. Det gäller både bildkvalitet och spelaren i sig. Bilderna i streamen är från tidigare konserter och inspelningar.

Vanliga frågor

Kan man se eventet i efterhand?

Våra konserter sänds live på utsatt tid, sändningen startar ca 1h timme innan start för att man ska kunna testa att allt fungerar som det ska. Vi brukar även ha extramaterial såsom en intervju med artisten och liknande en stund innan konserten startar så loggar man in tidigt är man säker på att inte missa något.

Vi låter normalt Konserten vara tillgänglig fram till midnatt så om du inte kan på utsatt tid går det bra att börja titta senare samma kväll. I vissa fall låter vi konserten finnas tillgänglig upp till ett dygn från konsertstart beroende på vad vi har gjort upp med artisten.

 

Testa att streama innan konserten

För att man ska kunna testa sin utrustning och prova vad som funkar bäst så har vi tagit fram en testsida. Vi rekommenderar att man kopplar upp sin dator mot TVn med HDMI-sladd för att få bästa tänkbara upplevelse. Många äldre versioner av Chromecast och Airplay klarar inte den höga kvaliteten vi levererar vilket kan vara frustrerande om man inte upptäcker det i tid. genom att testa i god tid kan man känna sig trygg i allt fungerar perfekt på sändningsdagen.

Klicka här för att gå till sidan där man testar att streama!

Hur går eventen till?

Våra event event sänds här på reaktlive.com.

Man kan se eventen globalt.

Har du köpt biljett så kommer du att få mail med biljettlänk, den leder direkt till konserten och loggar in dig automatiskt.Kom ihåg att kolla i skräpkorgen på ditt mailprogram om du inte hittar ditt mail från oss!

Konserten går live på utsatt tid men om du kommer in sent kan du spola tillbaka till början och se det du missat. OBS! för närvarade finns det en bugg i Safari som gör att det ibland inte går att använda spolatillbaka fiúnktionen förrän efter konsertens slut.

Bästa upplevelse får du genom att koppla upp din dator mot en TV med ett bra ljudsystem eller en dator och grymma hörlurar.

Du bör ha en stabil internetuppkoppling som klarar 5-8mb/s eller mer och vi rekommenderar att du använder Chrome som webbläsare. Sändningen administreras av Rackfish i Uppsala som har lång erfarenhet av stora sändningar för bland andra EA sports och Coca Cola.

För att säkerställa att man har god tid på sig att testa så allt fungerar, startar vi våra livesändningar med test av ljud och bild ca 1 timme innan eventet startar. Lite som på vanliga live events låter vi publiken hinna komma på plats, testa att allt fungerar, bunkra upp med godsaker och vara 100% redo när allt drar igång.

Hur går betalningen till?

Vi använder Stripe för säkra betalningar på Internet. Du går till eventet, klickar på köp biljett, fyller i formuläret och går vidare till betalning och köper din biljett. Enklare än så blir det inte.

Vad är en VOD?

Vod står för `video on demand`, alltså ett inspelat event eller en konsert man kan köpa och titta på när man vill. Man har tillgång till eventet under den tid som angavs när man köpte det.

 

Kan man titta på eventen via Airplay eller Chromecast?

Både Airplay och Chromecast fungerar i de allra flesta fall. Vi har testat många varianter och tagit höjd för det mesta. Trots det kan det ibland vara problem beroendes på individuell konfiguration och webbrowser etc. Absolut säkrast är att koppla upp sin tv från dator med HDMI kabel. Sändningen startar en timme innan konserten för att man ska kunna testa att allt fungerar i lugn och ro.

Vilka står bakom Reakt?

Reakt Live grundades 2020 av Jimmy Lindberg, Nicolas ”Nicci” Notini Wallin, Markus Hammarberg och Joakim Olsson. Vi består av ett kreativt team baserat i Stockholm och Los Angeles. Mer om oss kan du läsa på vår om oss sida.

Vad händer om något strular under livesändningen?

Vi använder oss av Rackfish i Uppsala som är en etablerad aktör med lång erfarenhet av att leverera stora livesändningar via Internet. Vi håller oss till en kanal och spelare som fungerar i både webbläsaren och mobilen, i en stor andel av fallen där enskilda användare har problem med ljud eller bild beror det något i ens egna inställningar. I mailet man får med instruktioner inför sändningen, finns det även information som hjälper dig att felsöka om det inte fungerar som tänkt.

För att säkerställa att man har god tid på sig att testa så allt fungerar, startar vi livesändningar med test av ljud och bild ca 1 timme innan eventet startar. Lite som på vanliga live events låter vi publiken hinna komma på plats, testa att allt fungerar, bunkra upp med godsaker och vara 100% redo när allt drar igång.